VORM Holding uitgeroepen tot het krachtigste b&u bouwbedrijf

printversie

15-10-2018

Voor de tweede keer heeft b&b info het krachtigste b&u bouwbedrijf van Nederland vastgesteld. VORM Holding uit Papendrecht is het krachtigste b&u bouwbedrijf van boekjaar 2017. De bijbehorende award is op 11 oktober 2018 uitgereikt aan de directeuren Hans Meurs en Daan van der Vorm. VORM Holding volgt hiermee Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling op die de prijs vorig jaar won.

Van het kleinschalige bouwbedrijf in 1919 is VORM in een kleine eeuw uitgegroeid tot de 10 grootste bouw- en projectontwikkelaars van Nederland. Die groei dankt het bedrijf onder meer aan het brede fundament; van bouw en ontwikkeling tot transformatie, renovatie en vastgoedonderhoud, vastgoedbeheer en energie. Een toonaangevende partner voor particulieren, woningcorporaties, lokale makelaars, beleggers en projectontwikkelaars met de blik continu naar buiten gericht.

directeur Hans Meurs:
Wij zijn zeer trots op de titel ‘Krachtigste B&U bouwbedrijf’. VORM Holding is in een razendsnel tempo gegroeid. Iedereen heeft hier hard aan gewerkt, zonder onze financiële prestaties uit het oog te verliezen. Een mooie en verdiende trofee als resultaat van de samenwerking tussen andere innovatieve partijen en onze medewerkers!

De Top-3 van de Krachtigste Index b&u boekjaar 2017 ziet er als volgt uit:

  1. VORM Holding, Papendrecht
  2. Roosdom Tijhuis, Rijssen
  3. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling, Geffen

De Krachtigste Index b&u boekjaar 2017 is te bekijken door het afsluiten van een b&u compleet abonnement. De informatie is uitsluitend via www.benbinfo.nl in te zien door abonnees (directeuren van grote en middelgrote b&u bouwbedrijven in Nederland). Het unieke is dat de index is samengesteld uit de resultaten van grote en middelgrote b&u bouwbedrijven in Nederland. De resultaten van de bedrijven zijn hierdoor goed vergelijkbaar.

bepaling Krachtigste Index b&u 2017
Het krachtigste b&u bouwbedrijf scoort het hoogst op de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit. Voor de bepaling van het krachtigste bedrijf zijn deze 5 criteria vertaald naar de kengetallen omzet, aantal medewerkers, netto werkkapitaal, operationele marge, netto marge en solvabiliteit. Gezien het projectmatige karakter van de b&u bouwbranche is daarnaast voor elk van deze kengetallen ook het gemiddelde over de afgelopen 3 jaren genomen.

Een bedrijf krijgt punten toegekend op elk van de 6 kengetallen (het maximaal aantal punten voor de hoogste positie teruglopend naar 1 punt voor de laagste positie in de betreffende kengetal ranking). Per kengetal behaalt een bedrijf 2 scores (voor het gekozen jaar en voor het gemiddelde over de afgelopen 3 jaren). Het resulterende percentage van een bedrijf is het gescoorde puntentotaal gedeeld door het totaal te behalen aantal punten.

over b&b info
b&b info is de enige bedrijfsinformatie aanbieder in Nederland van bedrijfsnieuws en financiële cijfers van grote en middelgrote bouw- en installatiebedrijven in Nederland. b&b info volgt van diverse branches (b&u, infra, onderhoud & renovatie en installatietechniek) de financiële prestaties en ontwikkelingen van de grote en middelgrote bedrijven sinds 2004 op de voet. Voor de b&u branche worden ruim 300 middelgrote en grote b&u bouwbedrijven in Nederland gevolgd. b&b info biedt twee soorten abonnementen aan: het compleet abonnement exclusief voor directies van de middelgrote bouw- en installatiebedrijven en het profiel abonnement speciaal voor toonaangevende toeleveranciers.

Klik hier voor het persbericht.

 

Inloggen



Wachtwoord vergeten

bouw&bedrijfsinfo (b&b info)

Spaarndamseweg 120 A16 (Spaarne Office)
2021 KA Haarlem

Tel 023 - 210 01 05
info@bbinfo.nl
www.bbinfo.nl
LinkedIn
X
Instagram

KvK 34194187

Privacyverklaring

© 2024 bouw&bedrijfsinfo, Haarlem. Alle rechten voorbehouden.