Kemkens Groep uitgeroepen tot het krachtigste installatiebedrijf

printversie

22-12-2017

Voor de eerste keer heeft b&b info het krachtigste installatiebedrijf van Nederland vastgesteld. Kemkens Groep uit Oss is met voorsprong het krachtigste installatiebedrijf van boekjaar 2016.

Kemkens Groep is met name gespecialiseerd in service-, onderhouds- en installatiewerkzaamheden aan centrale verwarmingsinstallaties, sanitaire en warmwatervoorzieningen voor zowel de particuliere-, de woningcorporatie- als de utiliteitsmarkt. Het Brabantse familiebedrijf Kemkens is werkzaam in de gehele regio Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland.

De geschiedenis van Kemkens gaat terug naar 1857, toen Gerardus Kemkens zijn smidse opende. Tegenwoordig is de dienstverlening gericht rondom energie en verduurzaming. Kemkens is één van de vijf servicepartners van Essent en is sinds 2008 flink gegroeid door 5 overnames.

Krachtigste Index installatietechniek 2016
De Top-3 ziet er als volgt uit:

  1. Kemkens Groep, Oss
  2. Hollander techniek, Apeldoorn
  3. Linthorst Techniek, Apeldoorn

b&b info volgt sinds 2004 de financiële prestaties van grote en middelgrote installatiebedrijven op de voet. Naast de bestaande Top-rankings, heeft b&b info de 'Krachtigste Index' gelanceerd op basis van ruim 80 bedrijven. Het krachtigste bedrijf scoort het hoogst op de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit. De complete Krachtigste Index is terug te vinden op de installatietechniek website (via www.benbinfo.nl). Voor toegang is een installatietechniek compleet abonnement nodig.

Krachtigste Index installatietechniek
De Krachtigste Index geeft de krachtigste bedrijven van de Nederlandse installatietechniek branche weer. Voor de bepaling van het krachtigste bedrijf zijn de bovenstaande criteria vertaald naar de kengetallen omzet, aantal medewerkers, netto werkkapitaal, operationele marge, netto marge en solvabiliteit. Gezien het projectmatige karakter van de installatietechniek branche wordt daarnaast ook voor elk van deze kengetallen het gemiddelde over de afgelopen 4 jaren genomen.

Het unieke is dat de index is samengesteld uit de resultaten van ruim 80 grote en middelgrote installatiebedrijven in Nederland. De resultaten van de bedrijven zijn hierdoor goed vergelijkbaar.

Verantwoording
Een bedrijf krijgt punten toegekend op elk van de 6 kengetallen (het maximaal aantal punten voor de hoogste positie teruglopend naar 1 punt voor de laagste positie in de betreffende kengetal ranking). Per kengetal behaalt een bedrijf 2 scores (voor boekjaar 2016 en voor het gemiddelde over de afgelopen 4 jaren). Het resulterende percentage van een bedrijf is het gescoorde puntentotaal gedeeld door het totaal te behalen aantal punten.

over b&b info
b&b info is de enige bedrijfsinformatie aanbieder in Nederland die zich richt op diverse branches in de bouw en installatietechniek. Binnen deze branches (b&u, infra, onderhoud & renovatie, projectontwikkeling en installatietechniek) volgt b&b info de grote en middelgrote bedrijven sinds 2004 op de voet. De informatie is alleen verkrijgbaar door het afsluiten van een abonnement. Er zijn twee soorten abonnementen: het compleet abonnement exclusief voor directies van de middelgrote branche bedrijven en het profiel abonnement speciaal voor toeleveranciers van de branche.

Klik hier voor het volledige persbericht.

 

Inloggen



Wachtwoord vergeten

bouw&bedrijfsinfo (b&b info)

Spaarndamseweg 120 A16 (Spaarne Office)
2021 KA Haarlem

Tel 023 - 210 01 05
info@bbinfo.nl
www.bbinfo.nl
LinkedIn
X
Instagram

KvK 34194187

Privacyverklaring

© 2024 bouw&bedrijfsinfo, Haarlem. Alle rechten voorbehouden.