Roosdom Tijhuis uitgeroepen tot het krachtigste b&u bouwbedrijf van Nederland

printversie

11-11-2021

Roosdom Tijhuis is winnaar van de krachtigste b&u bouwbedrijf award (voor boekjaar 2020). Na de afgelopen 3 jaar als tweede te zijn geëindigd, pakt de landelijk opererende ontwikkelende bouwer uit Rijssen nu deze prestigieuze prijs. De award werd op 11 november uitgereikt aan de trotse directeuren Martin Companje en Gerrit Tijhuis.

Het is de vijfde keer dat bouw&bedrijfsinfo het krachtigste b&u bouwbedrijf van Nederland heeft vastgesteld. De eerste keer won Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling de prijs. VORM wist hierna de prijs drie keer op rij te winnen. Na een nek-aan-nek-race met Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling is Roosdom Tijhuis als eerste geëindigd.

De Top-3 van de Krachtigste Index b&u boekjaar 2020 ziet er als volgt uit:

  1. Roosdom Tijhuis, Rijssen
  2. Wanrooij Bouw & Ontwikkeling, Geffen
  3. KlokHolding, Nijmegen

Roosdom Tijhuis mag zich een jaar lang het krachtigste b&u bouwbedrijf van Nederland noemen.

Het krachtigste b&u bouwbedrijf scoort het hoogst op de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit. Voor de bepaling van het krachtigste bedrijf zijn deze 5 criteria vertaald naar de kengetallen omzet, aantal medewerkers, operationele marge, netto marge, netto werkkapitaal en solvabiliteit. Gezien het projectmatige karakter van de b&u bouwbranche is daarnaast voor elk van deze kengetallen ook het gemiddelde over de afgelopen 3 jaren genomen. In de index zijn alleen bouwbedrijven opgenomen met tenminste 50 medewerkers in vaste dienst. De index is samengesteld uit de resultaten van ruim 140 grootste b&u (woning- en utiliteits)bouwbedrijven in Nederland.

De Krachtigste Index b&u boekjaar 2020 is te bekijken door het afsluiten van een b&u compleet abonnement.

over bouw&bedrijfsinfo
bouw&bedrijfsinfo levert bedrijfsinformatie met een focus op de bouw. Ruim 15 jaar volgen wij de grootste bouwbedrijven in Nederland. Bedrijven die een belangrijke rol spelen bij de grote uitdagingen voor de bouw: woningbouwopgave, energietransitie en mobiliteit.

Wij geven abonnees inzicht in de financiële prestaties, ontwikkelingen en nieuws van deze bedrijven alsmede van marktontwikkelingen.

De volgende abonnementen kunnen worden afgesloten: b&u (woning- en utiliteitsbouw), infra en een overkoepelend bouwsector abonnement. Een abonnement geeft toegang tot de specifieke branche website en de wekelijkse e-mailnieuwsbrief.

Ook specifiek concurrentie onderzoek en bedrijfsscans (markt-, concurrentie- en financiële positie), behoren tot onze specialismen.

 

InloggenWachtwoord vergeten

Nog geen abonnement?

Liever maatwerk? Neem contact met ons op.

bouw&bedrijfsinfo (b&b info)

Spaarndamseweg 120 A16 (Spaarne Office)
2021 KA Haarlem

Tel 023 - 210 01 05
info@bbinfo.nl
www.bbinfo.nl
LinkedIn
Twitter
Instagram

KvK 34194187

Privacyverklaring

© 2022 bouw&bedrijfsinfo, Haarlem. Alle rechten voorbehouden.