Van den Heuvel uitgeroepen tot het krachtigste infra bedrijf van Nederland

printversie

08-12-2021

Van den Heuvel uit Heesch is door bouw&bedrijfsinfo uitgeroepen tot het krachtigste infra bedrijf van Nederland (boekjaar 2020). Na de afgelopen 3 jaar als tweede te zijn geëindigd, pakt het landelijk opererende familiebedrijf nu deze prestigieuze prijs. Van den Heuvel bouwt, onderhoudt en beheert infrastructuren voor water, energie en telecommunicatie in heel Nederland.

Het familiebedrijf startte in 1956 met de aanleg en montage van telecomnetten. Van den Heuvel behaalde in 2020 een omzet van € 124,4 miljoen en telde gemiddeld 380 medewerkers.

De Top-3 van de Krachtigste Index infra boekjaar 2020 ziet er als volgt uit:

  1. Van den Heuvel, Heesch
  2. Baggerbedrijf de Boer, Sliedrecht
  3. Siers Groep, Oldenzaal

Van den Heuvel mag zich een jaar lang het krachtigste infra bedrijf van Nederland noemen.

Het krachtigste infra bouwbedrijf scoort het hoogst op de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit. Voor de bepaling van het krachtigste bedrijf zijn deze 5 criteria vertaald naar de kengetallen omzet, aantal medewerkers, operationele marge, netto marge, netto werkkapitaal en solvabiliteit. Gezien het projectmatige karakter van de infra branche is daarnaast voor elk van deze kengetallen ook het gemiddelde over de afgelopen 3 jaren genomen. In de index zijn alleen infra bedrijven opgenomen met tenminste 50 medewerkers in vaste dienst.

De index is samengesteld uit de resultaten van de 80 grootste infra bedrijven in Nederland. Deze bedrijven zijn actief op het gebied van grond- en waterbouw en wegenbouw in Nederland. Inclusief bedrijven die zich bezig houden met de aanleg van ondergrondse- en bovengrondse infrastructuur voor water, energie en telecommunicatie.

De Krachtigste Index infra boekjaar 2020 is te bekijken door het afsluiten van een infra compleet abonnement.

over bouw&bedrijfsinfo
bouw&bedrijfsinfo levert bedrijfsinformatie met een focus op de bouw. Ruim 15 jaar volgen wij de grootste bouwbedrijven in Nederland. Bedrijven die een belangrijke rol spelen bij de grote uitdagingen voor de bouw: woningbouwopgave, energietransitie en mobiliteit.

Wij geven abonnees inzicht in de financiële prestaties, ontwikkelingen en nieuws van deze bedrijven alsmede van marktontwikkelingen.

De volgende abonnementen kunnen worden afgesloten: b&u (woning- en utiliteitsbouw), infra en een overkoepelend bouwsector abonnement. Een abonnement geeft toegang tot de specifieke branche website en de wekelijkse e-mailnieuwsbrief.

 

InloggenWachtwoord vergeten

Nog geen abonnement?

Liever maatwerk? Neem contact met ons op.

bouw&bedrijfsinfo (b&b info)

Spaarndamseweg 120 A16 (Spaarne Office)
2021 KA Haarlem

Tel 023 - 210 01 05
info@bbinfo.nl
www.bbinfo.nl
LinkedIn
Twitter
Instagram

KvK 34194187

Privacyverklaring

© 2022 bouw&bedrijfsinfo, Haarlem. Alle rechten voorbehouden.