Kemkens wederom uitgeroepen tot het krachtigste installatiebedrijf

printversie

22-12-2021

Kemkens uit Oss is voor de vijfde maal op rij uitgeroepen tot het krachtigste installatiebedrijf van Nederland. Het is de vijfde keer dat bouw&bedrijfsinfo het krachtigste installatiebedrijf van Nederland heeft vastgesteld.

Kemkens speelt een vooraanstaande rol in de energietransitie. Kemkens is uitgegroeid tot specialist op het gebied van warmte en comfort. Denk hierbij aan: cv-ketels, onderhoud, ventilatie, airco’s, warmtepompen, zonnepanelen en isolatie. Het Brabantse familiebedrijf voorziet haar klanten in duurzame energie-oplossingen. Zowel voor particulieren als zakelijke klanten, zoals woningcorporaties en kantoren.

De geschiedenis van Kemkens gaat terug naar 1857, toen Gerardus Kemkens zijn smidse opende. Tegenwoordig is de dienstverlening gericht rondom energie en verduurzaming. Kemkens is één van de servicepartners van Essent en is sinds 2008 flink gegroeid door overnames. Kemkens is marktleider met ruim 460.000 toestellen in beheer. Het hoofdkantoor van Kemkens is het eerste energieneutrale kantoorpand in Oss.

De Top-3 van de Krachtigste Index installatietechniek boekjaar 2020 ziet er als volgt uit:

  1. Kemkens Groep, Oss
  2. Paree, 's-Heerenhoek
  3. Klaver Giant Groep, Obdam

Het krachtigste installatiebedrijf scoort het hoogst op de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit. Voor de bepaling van het krachtigste bedrijf zijn deze 5 criteria vertaald naar de kengetallen omzet, aantal medewerkers, operationele marge, netto marge, netto werkkapitaal en solvabiliteit. Gezien het projectmatige karakter van de installatie branche is daarnaast voor elk van deze kengetallen ook het gemiddelde over de afgelopen 3 jaren genomen. De index is samengesteld uit de resultaten van de 100 grootste installatiebedrijven in Nederland. In de index zijn alleen installatiebedrijven opgenomen met tenminste 50 medewerkers in vaste dienst.

De Krachtigste Index installatietechniek boekjaar 2020 is te bekijken door het afsluiten van een installatietechniek compleet abonnement.

over bouw&bedrijfsinfo
Het bedrijfsplatform van bouw&bedrijfsinfo geeft - al ruim 15 jaar - financiële cijfers, projecten en nieuws van de grootste bouw- en installatiebedrijven in Nederland. Hiermee krijgen directeuren van deze bedrijven inzicht in de financiële prestaties en bedrijfsontwikkelingen alsmede van marktontwikkelingen.

De volgende abonnementen kunnen worden afgesloten: b&u (woning- en utiliteitsbouw), infra, onderhoud & renovatie, bouwsector en installatietechniek. Een abonnement geeft toegang tot de specifieke branche website en de wekelijkse e-mailnieuwsbrief.

 

InloggenWachtwoord vergeten

Nog geen abonnement?

Liever maatwerk? Neem contact met ons op.

bouw&bedrijfsinfo (b&b info)

Spaarndamseweg 120 A16 (Spaarne Office)
2021 KA Haarlem

Tel 023 - 210 01 05
info@bbinfo.nl
www.bbinfo.nl
LinkedIn
Twitter
Instagram

KvK 34194187

Privacyverklaring

© 2022 bouw&bedrijfsinfo, Haarlem. Alle rechten voorbehouden.