Tien krachtigste b&u bouwbedrijven van boekjaar 2020

printversie

21-01-2022

De nummer 1 van de Krachtigste Index b&u boekjaar 2020 was al eerder bekendgemaakt. Maar nu is ook de definitieve Top-10 bekend.

De Top-10 van de Krachtigste Index b&u boekjaar 2020 ziet er als volgt uit:

  1. Roosdom Tijhuis
  2. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling
  3. KlokHolding
  4. Adriaan van Erk Groep
  5. Bouwgroep Dijkstra Draisma
  6. ABB Bouwgroep
  7. Kuin
  8. VORM
  9. HSB
  10. Groothuisbouw

De index is door bouw&bedrijfsinfo samengesteld uit de resultaten van de 150 grootste b&u (woning- en utiliteits)bouwbedrijven in Nederland. Deze bedrijven houden zich in hoofdzaak bezig met de realisatie van nieuwbouwprojecten in de woning- en utiliteitsbouw, inclusief eigen projectontwikkelingsactiviteiten.

Het krachtigste b&u bouwbedrijf scoort het hoogst op de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit. Voor de bepaling van het krachtigste bedrijf zijn bovenstaande 5 criteria vertaald naar de kengetallen omzet, aantal medewerkers, operationele marge, netto marge, netto werkkapitaal en solvabiliteit. Gezien het projectmatige karakter van de b&u bouwbranche is daarnaast voor elk van deze kengetallen ook het gemiddelde over de afgelopen 3 jaren genomen. In de index zijn alleen bouwbedrijven opgenomen met tenminste 50 medewerkers in vaste dienst.

De Krachtigste Index b&u boekjaar 2020 is te bekijken door het afsluiten van een b&u compleet abonnement.

over bouw&bedrijfsinfo
Het bedrijfsplatform van bouw&bedrijfsinfo geeft - al ruim 15 jaar - financiële jaarcijfers, bedrijfsprofielen, bouwberichten en nieuws van de grootste bouw- en installatiebedrijven in Nederland. Hiermee krijgen directeuren van deze bedrijven inzicht in de financiële prestaties en bedrijfsontwikkelingen alsmede van marktontwikkelingen.

De volgende abonnementen kunnen worden afgesloten: b&u (woning- en utiliteitsbouw), infra en installatietechniek. Een abonnement geeft toegang tot de specifieke branche website en de wekelijkse e-mailnieuwsbrief.

 

InloggenWachtwoord vergeten

bouw&bedrijfsinfo (b&b info)

Spaarndamseweg 120 A16 (Spaarne Office)
2021 KA Haarlem

Tel 023 - 210 01 05
info@bbinfo.nl
www.bbinfo.nl
LinkedIn
Twitter
Instagram

KvK 34194187

Privacyverklaring

© 2023 bouw&bedrijfsinfo, Haarlem. Alle rechten voorbehouden.